Super účinky přípravku Jamieson Omega-3 Super Krill

Krill znamená v norském jazyce „mladá ryba“ a je známý jako zdroj obživy pro velryby.

Krill znamená v norském jazyce „mladá ryba“ a je známý jako zdroj obživy pro velryby. Jde o kůrovce podobné malým krevetám - považované jsou za jeden z nejdůležitějších druhů planktonu na udržení antarktického potravinového řetězce. Patří mezi největší biomasu na světě. V posledních letech je jeho hodnota, jako doplňku lidské stravy, stále více uznávaná. Čistý olej, který se z kůrovců získává patentovanou technologii, nabízí bohatý a neocenitelný zdroj zdravých esenciálních mastných kyselin založených na mořské bázi.

Krillový olej bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které bojují proti různým nemocem a díky svým antioxidačním účinkům preventivně chrání před onemocněními souvisejícími se stárnutím. Většina zdrojů omega-3 mastných kyselin se nachází v triglyceridové formě, krillový olej obsahuje vysoce absorpční fosfolipidy. Tyto molekuly působí jako přírodní emulgátory na ulehčení trávení a vstřebávání tuků organizmem, takže omega-3 mastné kyseliny v krillovém oleji jsou v porovnaní s jinými zdroji omega-3 mastných kyselin až o 95% biologicky dostupnější.

Krillový olej je bohatý na účinné antioxidanty, jako je vitamín E, vitamín A, betakarotén a karotenoidy  kantaxantin a astaxanthin. Tyto antioxidanty pracují synergicky s jinými bioaktivními látkami v krillovém oleji – zabraňují jeho oxidaci, hlavně však organizmu poskytují vysoce účinnou ochranu před volnými radikály. Studie potvrzují, že antioxidační vlastnosti omega-3 mastných kyselin v krillovém oleji jsou až 48krát silnější než antioxidační účinky omega-3 mastných kyselin běžných rybích olejů.

Záněty a oxidační procesy jsou základem téměř každého stavu spojeného se stárnutím, od cukrovky až po  makulární degeneraci, kardiovaskulární onemocnění, artritidu nebo pleť s vráskami. Krillový olej přirozeně bojuje proti těmto procesům stárnutí, udržuje zdraví a vitalitu organizmu a preventivně působí proti různým onemocněním.

Klinická studie uskutečněná v centru Alternative Medicine Review v Montrealu potvrdila, že při snižování hladiny glukózy, celkového cholesterolu, „zlého“ LDL cholesterolu, triglyceridů a zvyšovaní hladiny „dobrého“ HDL cholesterolu byl krillový olej i při nižších dávkách významně účinnější než rybí olej.

Studie z Toronta, publikovaná v časopisu The Journal of the American College of Nutrition, sledovala u 90 pacientů se zánětlivými onemocněními – především artritidou a kardiovaskulárními onemocněními zvýšenou hladinu CRP (krevní test na zánět). Po 7 dnech každodenního užívání 300 mg krillového oleje byl u nich zaznamenaný pokles hladiny CRP o 19% a po 30 dnech o 30%. Symptomy artritidy, jako bolest, ztuhlost a funkční poškození se výrazně zlepšily.

Nedávná kanadská studie, která zkoumala účinky krillového oleje na zdravotní stav žen, zjistila, že po jeho 3měsíčním užívání ženy pocítily o 51% zvýšení energie, zlepšení paměti, koncentrace i vytrvalosti. Téměř 100% pacientek potvrdilo, že se cítí šťastnější, 31% z nich zaznamenalo snížení bolestí. Ženy také zaznamenaly zlepšení kvality vlasů, pokožky a nehtů, spolu s 58% redukcí vrásek, začervenání a jiných kožních problémů.

Vysoká účinnost a biologická dostupnost krillového oleje, potvrzená klinickými studiemi, zabezpečily tomuto výživovému doplňku, který na výše neobsahuje stopy po rybí pachuti, důležité místo v starostlivosti o zdraví.

Klikněte sem, a o přípravku Jamieson Omega-3 Super Krill se dozvíte více.

   
Vrátit se na začátek