Jezte zelenou zeleninu

Stále je třeba připomínat pacientům, aby mysleli na jedení zeleniny.

Stále je třeba připomínat pacientům, aby mysleli na jedení zeleniny. Když chtějí posilnit stavbu kostí, potřebují živiny, které se nacházejí v zelené zelenině. Kapusta, špenát, mangold, listová zelenina a brokolice obsahují vápník, magnézium a vitamín K, které jsou velmi důležité pro zdraví kostí. Tato zelenina obsahuje další živiny na podporu kostí a to vitamín C, kyselinu listovou a mangan. Přidejte nakrájenou zeleninu do polévky nebo ji uvařte v páře a promíchejte s olivovým olejem, čerstvým citrónem a kořením. Můžete to jíst denně! 

Divoká rýže a kapustový salát

4-6 porcí

1 1/2 hrnku divoké rýže

3 3/4   hrnku vody

4-5 kapustových listů, umýt a posekat

1 malá červená paprika, nakrájet na kostky

1 svazek jarní cibulky, nakrájet

½ hrnku čerstvě vytlačené citrónové šťávy

¼ hrnku extra panenského olivového oleje

mořská sůl a černé koření

Příprava: Vodu přiveďte k varu a vařte v ní rýži 50-55 minut, nechejte vychladnout. Do velké mísy dáme nakrájenou kapustu, na kostky nakrájenou papriku, nakrájenou jarní cibulku, citrónovou šťávu, olivový olej a všechno promíchejme. Přidejte uvařenou rýži, mořskou sůl a černé koření podle chuti.
Můžete přidat kozí anebo kravský sýr, například sýr feta pro extra porci vápníku a vitamínu D.

Naservírujte a dobrou chuť. 

   
Vrátit se na začátek